Velkommen Print Email

Velkommen til fargerike eventyr utenfor allfarvei!
DOBAG-Reiser har lang erfaring som autorisert arrangør av spesielle tematurer. Takket være inngående kunnskap om Anatolia (Tyrkia) og Marokko, samt meget gode kontakter i begge landene, begynte vi å tilrettelegge for kvalitetsreiser allerede i 1988.

 

I forbindelse med Ait-Khozema-prosjektet i Atlasfjellene og samarbeid med professor Wilfried Stanzer ble vi etterhvert godt kjent med Marokko. De første gjestene ble med til Marokko i år 2000, og disse temareisene har blitt meget populære.

Våre turer er skreddersydd for deg som tiltrekkes av kontraster og som liker å komme i kontakt med mennesker og knytte nye vennskapsbånd. Du er åpen
for å være gjest i lokalbefolkningens egne hjem og ta del i noe av deres liv. Samtidig liker du godt å slappe av på et komfortabelt hotell for å fordøye nye inntrykk. Du ønsker deg en velregissert reise hvor alt er tenkt på, men som likevel gir rom for improvisasjon, eventyr og overraskelser. Du lar deg friste av spennende smaksopplevelser på matbordet og er ikke redd for å prøve noe nytt. Du setter pris på en reise der alt er inkludert, fremfor å måtte bla opp lommeboken i tide og utide. Kort sagt – du er på jakt etter ferieminner som
er verdt å skrive hjem om.

torghandel-tyrkia

Vi velger våre reisemål med omhu – langt utenom turistenes allfarvei, slik at du blir virkelig kjent med landet. Med egne reiseledere og håndplukkete lokale guider tilrettelegger vi turene for størst mulig grad av personlig service og velvære.
Alle måltider og drikke til disse, er inkludert i prisen. Vi legger vekt på en god balanse mellom aktivitet og hvile. Ved å kunne slappe godt av imellom øktene kan du bearbeide og fordøye inntrykk og få ny energi til kommende opplevelser. Våre turer er også kjent for et særdeles godt sosialt miljø. Reiser du alene, blir du raskt en del av fellesskapet. Mange får venner for livet. Opplevelser av kultur, historie, natur, tradisjonelt folkeliv og ikke minst møter med unike personligheter, er hovedelementene i en DOBAG-reise. Samt mange spennende og hyggelige overraskelser som ikke står i programmet!

Reisenes detaljer kan bli endret og variert
– se alltid det aktuelle programmet for gjeldende periode.

Om ønskelig kan vi gjerne skreddersy et eget opplegg for en gruppe med spesielle interesser eller behov.

Ta en titt på vårt turprogram, og kjenn at reiselysten våkner!

Velkommen til fargerike eventyr utenfor allfarvei!

 
Assos

En antikk by, grunnlagt av ioniske grekere på 700-tallet f.Kr., som ligger vakkert ved havet, rett vis á vis øya Lesbos. Der bygde de Lilleasias første Athena-tempel på den høyeste toppen, bratt opp fra stranden. Kanskje var det denne beliggenheten, med en fantastisk utsikt utover Egeerhavet, som tiltrakk filosofen og naturforskeren Aristoteles? Eller var det kjærligheten? Aristoteles giftet seg nemlig på Assos og opprettet datidens første universelle lærested: et gymnas. Bare 11 år senere kom hans elev, Alexander den store og frigjorde Assos fra persisk herredømme. Apostel Paulus kom i år 53 og grunnla en kristen menighet.