Magiske Marokko: Bli med til Marrakech og Atlasfjellene i 2019! Print Email


 

   Lørdag 21. – lørdag 28. sept. 2019           Alt inkludert, med høy kvalitet i alle ledd! 

Kazbah i Atlas-fjellene

MA Møte med vannselgerBli med til fascinerende Marokko, hvor fortid og nåtid møtes i en magisk symbiose.

Fra eventyrbyen Marrakesh reiser vi opp til de høye Atlasfjellene, til en vill og fantastisk fjellverden med vide høysletter og imponerende topper på over 4000 m.

Dette er de stolte berbernomadenes rike. Marokkos urbefolkning har fra tidlige tider oppført og dekorert mektige borger (kasbah) og befestede byer (ksour) – ved hjelp av sand og leire som eneste byggemateriale. Noen av disse brukes i dag som filmkulisser, andre skjuler et moderne folkeliv bak historiske murer. Atter andre ligger øde og ruger over tomme salers hemmeligheter.

Bli kjent med Marokkos unike kultur og Atlasfjellenes storslagne natur på en helt annen måte enn ved vanlige rundreiser.

wilfried-stanzer-guide-maro Professor Wilfried Stanzer er vår personlige reiseleder under hele turen. Han er en internasjonalt anerkjent dokumentarfilmskaper, forsker og teppeekspert
 som kjenner Marokko bedre enn de fleste.

DOBAG-reisen setter fokus på kultur, historie og opprinnelig folkeliv og byr på mange positive overraskelser som ikke står i programmet!
 
Vi tar forbehold om mindre forandringer pga. praktiske forhold. Guiding og reiseledelse foregår på engelsk. Norsk ledsager fra DOBAG-Reiser følger med på reisen. Turen gjennomføres til dels i terrengbiler og forutsetter alminnelig kondisjon, eventyrlyst og en sporty innstilling.
 
For påmelding klikk her!
 
NB: Ved tekniske problemer med å komme til påmeldingen (f.eks. fra nettbrett), send oss en e-post til CLOAKING .
 
 

Reiseprogram:

essouira rd gitarist 008 ma Dag 1marokko-basar

Vi reiser med rutefly fra Oslo til Marrakech, selve smeltedigelen for afrikansk, arabisk og europeisk kultur. Dette er byen med en eventyrlig atmosfære som fra 1001 natt, som har tiltrukket seg reisende og kunstnere i århundrer. Vi tar inn på et fint hotell med svømmebasseng og samler krefter for kommende opplevelser. En flott begynnelse på en spennende reise.


Dag 2

ma jema hvite musikere 2 081 Etter en god frokost drar vi på oppdagelsesferd i Marrakech og besøker bl.a. de berømte Sadier-gravene – Saadi-dynastiets praktfulle mausoleer fra 1500-tallet. På ettermiddagen kommer vi til den franske maleren Jaques Majorelles vakre hage – en herlig park med eksotiske blomster og vekster. Mot kvelden lar vi oss fortrylle av atmosfæren på Gjøglernes plass, Djemaa El Fna, kjent for sine eventyrfortellere, spåkoner, slangetemmere, sangere og musikere, samt et hav av salgsboder som tilbyr drikke og snacks av alle slag. Et yrende folkeliv og en magisk atmosfære hensetter oss til svunne tider.

2-ait-benhadduo-marokko-folDag 3krokus nrt 041

Med gode terrengbiler tar vi fatt på veien opp til de spennende Atlasfjellene. Over passet Tizi-n-Tichka (2.260 m.o.h.) med herlig panorama så langt øyet rekker, når vi frem til fjellbyen Telouet. Vi besøker Glaoui Kasbah, palasset til den siste pasha av Marrakesh, og spiser så en nydelig lunsj like ved. Ferden videre fører oss til borgbyen Aït Benhaddou – en spektakulær severdighet i form av høye forsvarsborger, ringmurer og tårn bygd av soltørket, brun leire. Her ble mange berømte filmer spilt inn, og byen er restaurert under beskyttelse av UNESCO. Vi overnatter i et spesielt kasbah-hotell, en autentisk restaurert gammel borg.

Marokko 15 Marokko 10Dag 4

Turen går nå gjennom en storslagen fjellverden til bygda Amassine (ca. 2000 m.o.h.). Der ble Ait-Khozema-prosjektet startet av prof. Wilfried Stanzer i 1996 for å hjelpe berberkvinnene med å finne tilbake til sine opprinnelige teppetradisjoner. 

Gjestfritt blir vi tatt imot av kvinnenes familier og får losji i prosjektets hus.

Vi unner oss en hviledag i Amassine med god mat, husbesøk og en rusletur rundt i landsbyen. 

ma farget garn 080a For de interesserte er det mulig å få innføring i ullens og plantefargingens hemmeligheter. Verdifulle, nesten glemte håndverksmetoder vekkes her til live igjen.

Om kvelden vises noen av de vakre Ait-Khozema-teppene og -kelimene, håndlaget i tråd med eldgamle tradisjoner. Har du lyst, kan du velge deg et teppe til en gunstig pris. Det blir også anledning til å nyte varm velvære i et lite hamam (tyrkisk bad).

 

 Dag 5MAROKKO 13

marokko-landsby1Etter frokosten påverandaen tar våre terrengbiler oss videre opp til Amassines seterbygd (ca. 2300 m.o.h.). Derfra vandrer vi gjennom frodige høysletter til en spennende dal – den magiske ”Skapelsesdalen”, hvor de mest fantastiske fjellformasjoner omslutter en like imponerende, vakker og frodig eng.

Ta fantasien i bruk, så kan du se både gigantiske troll og fabeldyr. I et uforglemmelig landskap, som fra verdens skapelse, nyter vi en velsmakende lunsj. Vandreturen er etter eget valg. Om du ønsker, kan du sitte på i bilen helt frem.

Dag 6utsnitt ma kvinne pa fjellet 046

Vi tar farvel med våre venner i fjellbygda og gjør oss klare til oppbrudd. På gode veier med herlig panorama over Atlasfjellenes majestetiske topper kommer vi tilbake til Marrakech

Midt i den gamle bydelen – medinaen – har vi valgt et særpreget og hyggelig bosted, en original marrokansk Riad. Dette er en forhenværende herskapsbolig som er blitt smakfult restaurert. På en åpen takterasse spiser vi middag under stjernehimmelen.

 Dag 7

Nå drar vi på oppdagelsesferd i hjertet av Marrakech og gir oss hen til byens magi. Først besøker vi Medersa Ben Yussuf – en særdeles vakker, eldgammel koranskole, med dekorasjoner av marmor og mosaikk i andalusisk stil.

ma krydder i soukh 097 Like ved ligger byens eldste moské fra 1100-tallet, og rundt omkring de fargerike soukhene. Her finner vi – ved siden av livlig orientalsk handel med alle slags varer – et mangfold av levende håndverkstradisjoner og det mest utsøkte kunsthåndverk. Dette utøves med utrolig fingerferdighet og dyktighet – kun ved hjelp av enkle redskaper og på de trangeste plasser du kan tenke deg. I en atmosfære av fremmedartede lyder, farger og lukter er det handlemuligheter og fotomotiver i fleng. Lunsjen nyter vi på en takterrasse med utsikt til Djemaa el Fna. Deretter kan vi utforske byens hemmeligheter på egen hånd.

Palassrestaurant i Marrakesh

Reisen vår avrundes med en festlig avskjedsmiddag i et vakkert palass i medinaen – akkompagnert av levende musikk.

Dag 8

Vi får tid til å oppdage noen flere av byens severdigheter, deriblant Dar Si Said museet som byr på de ypperste skatter fra genuint marrokansk håndverk og kunst. Om kvelden tar vi farvel med Marokko og flyr tilbake til Oslo.

Totalpris lørdag lørdag 21. – lørdag 28. sept. 2019: kr 15.700,-, alt inkludert

 For påmelding klikk her!

NB: Ved tekniske problemer med å komme til påmeldingen (f.eks. fra nettbrett), send oss en e-post til CLOAKING .

Alt dette får du med i prisen:

Unike opplevelser av høy kvalitet i alle ledd. All transport; rutefly t/r Oslo-Marrakech (inkludert flyskatter) komfortabel buss samt moderne terrengbiler. Overnatting på gode hoteller, enkel innkvartering i fjellbygda. Helpensjon; samtlige måltider med valgfri drikke til (inkl. gode viner etc.), på utsøkte, trygge spisesteder. DOBAGs egen reiseledelse samt profesjonelle lokale guider, alle utflukter med inngangsbilletter, all tips, m.m.

Tillegg for enkeltrom er kun kr 2.300,- (langt under kostpris). På overnattingen i fjellbygda kan enkeltrom ikke påregnes.

Som en av våre tidligere medreisende skrev: "... Det var sørget for absolutt alt. Vi kunne trygt ha glemt lommeboken hjemme!"       Les flere referanser her...

Det tas forbehold om evt. nødvendige prisjusteringer pga. valutakurser, økte flypriser eller flyskatter, og evt. programendringer pga. forandrede flyruter eller andre praktiske forhold.

For påmelding klikk her

NB: Ved tekniske problemer med å komme til påmeldingen (f.eks. fra nettbrett), send oss en e-post til CLOAKING .

 

 
Om kvelden opplever

... om kvelden opplever vi solnedgangen høyt over bygdas tak, fra den eventyrlige gamle borgen ...

borg1