Reiseprogram MAROKKO

Her er reiseprogrammene til alle våre temareiser til Marokko

Bli med til fascinerende Marokko, hvor fortid og nåtid møtes i en magisk symbiose. Med Casablanca som utgangspunkt, reiser vi blant annet til de berømte og storslagne kongebyene Rabat, Meknes og Fez. Så drar vi på oppdagelsesferd opp
i en vill og fantastisk fjellverden. Med imponerende topper på over 4000 m og vide høysletter, gir landskapet sterke assosiasjoner til Sentral-Asia. Dette er de stolte berbernomadenes rike. Marokkos urbefolkning har fra tidlige tider
oppført og dekorert mektige borger (kasbahs) og befestede byer (ksour) – ved hjelp av sand og leire som eneste byggemateriale. Noen av disse brukes i dag som filmkulisser, andre skjuler et moderne folkeliv bak historiske murer.
Atter andre ligger øde og ruger over tomme salers hemmeligheter. Bli kjent med Kongebyene, Sahara-ørkenen, Atlasfjellene og Marokkos unike kultur og natur, på en helt annen måte enn ved vanlige rundreiser.

Professor Wilfried Stanzer – en internasjonalt anerkjent dokumentarfilmer, teppeforsker og forfatter– kjenner Marokko bedre enn de fleste og er vår personlige reiseleder under hele turen. Guiding og reiseledelse foregår på engelsk. Norsk ledsager fra DOBAG-Reiser følger med på reisen.

DOBAG-reisen setter fokus på kultur, historie og opprinnelig folkeliv og byr på mange overraskelser som ikke står i programmet!



Professor Wilfried Stanzer

Denne internasjonalt anerkjente dokumentarfilmeren, teppeforskeren og forfatteren, kjenner Marokko bedre enn de fleste. Stanzer er en av våre personlige ledsagere på turen, og vil føre oss opp til en fantastisk fjellverden, til mystiske borger, eldgamle klostre og inn i selveste Sahara-ørkenen hvor vi overnatter hos beduiner.

 

wilfried1